Saltar al contenido

El concert d’Ebri Knight i Herba Negra a la Sala Amstel Art de València, censurat per motius polítics. Comunicado Oficial de Ebri Kingth y Herba Negra

  • por

 

Hem de donar la trista noticia que la gerència de la sala ha cancel·lat el concert que havíem de fer Ebri Knight i Herba Negra demà dissabte a València. Ens entristeix més, però, dir-vos que ha estat per motius polítics i ideològics, un clar atac contra la llibertat d’expressió. Us expliquem com s’ha arribat a aquesta situació.

El concert estava programat des de feia mesos, amb el procediment adequat i comunicació fluida entre tots els agents implicats en l’organització del concert, programat al calendari intern d’esdeveniments de Veles e Vents seguint el procediment adequat, així com en diversos mitjans de comunicació i cartells enganxats a la ciutat. Dos dies abans del concert, però, la gerència de la sala, a través del representant de Heineken a València (empresa gestora de la sala), ens va exigir el compromís de no manifestar cap missatge polític ni religiós durant el concert, ni tampoc vendre cap material amb continguts d’aquest tipus.

Unes hores després d’aquesta exigència, i de dir que no li agradava Ebri Knight després de consultar les xarxes socials del grup, la gerència ens va comunicar que cancel·lava el concert. Els motius que s’han donat han estat diverses excuses que han anat canviant amb el pas de les hores. El motiu de fons és evident: la sala no accepta el contingut polític de la música d’Ebri Knight després de tractar d’imposar unes clàusules per prohibir qualsevol manifestació política, tot això a dos dies del concert.

El que ha passat és un clar atac a la llibertat d’expressió i als drets fonamentals, que considerem inadmissible i que denunciem. Els propers dies estudiarem la via per emprendre accions legals contra aquest atac d’odi i de discriminació evident.

De la mateixa manera, no podem oblidar que tenim companys músics esperant entrar a la presó per les lletres de les seves cançons. A ells, les més grans víctimes de la censura, els enviem tota la solidaritat.

Ebri Knight i Herba Negra som dues bandes compromeses, i entenem la música com un altaveu de consciència i canvi. Qualsevol atac contra la llibertat d’expressió és un atac a totes les treballadores de la cultura.

Volem enviar una abraçada a tota la bona gent de la ciutat de València, on ens feu sentir com a casa cada cop que venim.

A tothom que tingui entrada del concert, se li retornaran els diners pel mateix mitjà per on es van comprar. A més, els grups treballen ja amb una nova data i una nova sala que respecti els drets fonamentals i no apliqui la censura, per tal de portar a terme el concert censurat per la sala Amstel.

Tornarem aviat, València, i aquest cop cridarem més fort.

Ebri Knight (El Maresme) i Herba Negra (Camp de Túria). CONTACTE: premsa@ebris.cat / Albert (660 367 394)

Etiquetas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *